Bedankt voor Uw interesse

in de Arbaro Silenta basenji kennel ,

deze site is gewijd aan mijn favoriete ras - basenji.

 

  Mijn naam is Iryna de Winter, ik ben een Basenji-fokker en de eigenaresse van de FCI geregistreerd (2021) ARBARO SILENTA Basenji kennel (NL). Ik houd me bezig met de raszuivere fokkerij van het prachtige ras Basenji. Ik ben getrouwd met Leon de Winter en wij wonen samen met onze 3 kinderen en 4 Basenji’s in Almelo provincie Overijssel.

  Op deze site kunt u alle informatie vinden over onze honden en als u voor de eerste keer een eigenaar wilt worden van een Basenji-puppy, krijgt u hier antwoorden op veel van uw vragen.

  In onze kennel kunt u een puppy kopen, advies krijgen over de verzorging en het onderhoud ervan, en u kunt ook contact met ons opnemen om uw mooiste Basenji-meisje te laten dekken door onze knappe dekreuen.

  Onze kennel is gespecialiseerd in slechts één ras: Basenji.

  Door zich op één ras te focussen, kan ik voortdurend de ontwikkelingstrends van het ras volgen en alle veranderingen die zich in het ras voordoen. De belangrijkste taken in het werk van mijn kennel en de organisatie van het fokprogramma zijn, het verkrijgen van gezonde mooie nakomelingen met een uitstekend karakter, exterieur en vacht die voldoen aan de door de Raad van Beheer beschreven standaard en mijn idee hoe deze rashonden zouden moeten zijn.

  In 2018 kwam onze eerste Basenji reu Robin bij ons wonen. Sindsdien is er een nieuwe wereld voor mij opengegaan, de wereld van BASENJI !
Nieuwe indrukken, nieuwe ervaringen en pleziertjes die ik elke dag krijg door te communiceren met deze majestueuze hond! Wij werden stapel verliefd op hem, zodat wij in 2019 hebben besloten om nog een reu genaamd Ksen in huis te nemen. Wij zagen dat de jongens perfect bij elkaar passen en vormen een sterke en onafscheidelijke roedel samen. Ik hield mij bezig met de verschillende trainingen en cursussen met mijn Basenji mannen. Ik zag ze groeien en ontplooien tot volwassen mooie reuen. Eigenlijk had ik een stille droom om ooit in de toekomst mijn eigen kennel op te kunnen richten en heel snel wist ik wat ik moest doen! Ik ging mij oriënteren, volgde verschillende cursussen, scholingen en bezocht de workshops.

  In 2021 was de Basenji kennel “ARBARO SILENTA “ FCI geregistreerd.

  Het doel van de kennel is het verbeteren van de kwaliteit met behoud van het rastype Basenji, het verkrijgen van prachtige Basenji’s van een bepaald fenotype, fysiek gezond en met een stabiel karakter, vooral geschikt om in gezinnen te leven.

  Weet je wat leuker is dan twee Basenji’s ? Juist, drie Basenji’s !!!

  De zoektocht naar een mooiste Basenji-meisje was begonnen! Twee jaar lang ben ik rond aan het kijken geweest voor een teefje die bij onze beide reuen zou passen, en eindelijk
 had ik haar gevonden, klein drie color  meisje  Nika, mochten wij verwelkomen in ons jonge Basenji kennel “ARBARO SILENTA“. Ze was meer dan welkom en ze paste perfect in de bestaande roedel. De Jongens waren bezorgd en zorgzaam over het kleine dametje en wij genoten van haar ondeugende puppy-trekjes.

  Dreams come true! Mijn avontuur is letterlijk begonnen!

  9 januari 2024 is onze eerste nestje puppy's geboren in ons huis. Uit dit nest besloten we een prachtig mooie meisje te houden. Ze heet AYLA, dochter van Robin & Nika. 
  Vanaf dat moment bestaat onze roedel uit vier Basenjis. 

  Wij bezoeken regelmatig hondenshows en halen heel vaak uitstekende resultaten. Af en toe gaan we naar de renbaan waar de honden zich uit kunnen leven en stevig door mogen rennen en vooral genieten . Wij hebben ook aan de puppy-, Agility- en gehoorzaamheidstrainingen gedaan. Onze honden zijn onze familieleden , ze groeien en wonen in ons huis en verdienen zeker een plekje onder het dekentje. 

  Alle honden in onze kennel hebben een stamboom,  goede gezondheid en stabiele karakters. Onze puppy's worden met veel liefde en zorg grootgebracht.

  Bij het fokken besteed ik bijzondere aandacht aan de gezondheid van alle honden, de bloedcombinatie , het type, temperament en de anatomie van de honden. De psychische toestand van honden speelt een zeer belangrijke rol voor mij, dus ik ben categorisch tegen het fokken van honden met een onevenwichtige balans. Alle pups in mijn kennel zullen op gepaste tijdstippen een fokkeuring krijgen, worden ontwormd en gevaccineerd afhankelijk van hun leeftijd.